Duminica seara. Sunt in tren, dupa un super weekend in Timisoara (sau Hartzisoara, cum ii zic eu, detaliez intr-un alt post de ce…;) ).

Clasa 1, vagon deschis, putina lume, fotoliu comod, temperatura ok, ce mai!, conditii mirobolante pentru un schlapfen grav sau leneveala contempland peisajul de iarna de peste geam.

Nimic mai fals pentru un cetatean cinstit cu restante nemernice. Scot ca omul un calup cu cateva zeci de foi avand odiosul cuvant Macroeconomie pe coperta  (mama lui de examen!) si bag pe nerespirate doua pagini.

Pe fundal, o cucoana (approx 60 yrs old), simpatica foc, genul bunica nemtoaica din Banat: “Servus, Lili, am trecut de Caransebes, ce facushi cu catzelul? (sotto olteanca) Nu vrei sa-ti iei si tu canar? Sunt niste pasari dragutze…”

N-apuca femeia sa termine pledoaria pro-canaris (cum suna! =)) ) cand, onomatopee,  frate! Incepe unu’ din fatza: “Pfiuuuuu….pfiuuuuu….pfiuuuuuu. Asa face canarul meu pfiuuu…..pfiuuuuuu….” 5-6 perechi de “angry ojos” baga sagetzi in mecla tipului, un biet omuletz cu probleme la scufitza… “Liniste, Ciprian, mama! Cip, taci!” il articuleaza doamna in varsta pe fiul cu probleme, altfel un zdrahon de vreo 25 de ani, bine imbracat.. Brusc, privirile rele de mai devreme se repliaza, lasand locul unor scrutari binevoitoare, cu doza normala, umana, de mila. Pana si mie imi pare rau ca-mi venea sa-i frig un bocanc in carca 5 secunde mai devreme.

Dar Cip lasa Cip-Ciripul si continua, cu cea mai pura voce de Bebe Cotimanis, excitat probabil de luminile de pe niste stalpi: “Ne ataca OZN-urleeeee! Vin peste noooooooooi! In direeeeeeeect!”

Deschid laptop-ul, cuplez castileee…Jesus, sper ca nu zice ca vin alien-ii la OTV…sa-l bage-n ghena pe Danutz!

“Vin farfuriile zburatoareeeee! Acum pe ecrane!”

Oooh! Daaa! Muzica incepe sa curga in casti cu putere. N-are importanta ca opresc invazia alienilor cu Laurentiu Duta, atat timp cat imi canta ceva coerent in urechi…

Pe fundal, Ciprian scandeaza “Hai Rapid!” imi dau seama ca ne apropiem de Bucuresti, ca daca nu iau cele 2 restante ma scot astia de la doctorat, dau mai tare sonoru’ la Craig David si…dii, nea Intercity!…

Such a pleasant way to end a great weekend! Hai Steaua!

N.